sunnuntai 12. elokuuta 2012

Viikon touhuilut

Maanantaina oli piiitkästä aikaa rumisaksat, tällä kertaa reenit videoitiin ja olipa opettavaista nähdä miten sitä on tumpelo tuossa koiran ohjauksessa. Päällimmäisenä reeneistä jäi mieleen se, että jos koira tekee "virheen", niin useimmiten on parasta palkita koiruus ja kattoa peiliin, sieltä se tyhmempi osapuoli löytyy...
Mopin videota kattoessa olin aika yllättyny, sillähän on vauhtia enemmän kuin oon tajunnutkaan. Voi kun sen keinu-kammon sais joskus pois! Siihen tosin voi mennä vuosia, Moppi kun tahtoo muistaa ne ikävät asiat aika kauan. Vuosi sitten kesällä Moppi juoksi johonkin risuun tms. metsälenkillä pahki (tai saatto se olla havunneulanenkin, vinkasu joka tapauksessa kuului) ja vieläkin se kiertää sen kohan 10m:n päästä...

Viikko on menny reenien suhteen aika rennosti, iltavuorojen ja kaatosateiden vuoksi ollaan otettu vaan jotain pikkujuttuja sisällä, lähinnä tunnaria ja Mantalle lisäksi kapulan pitämistä ja kaukkareita.
Eilen oli nurmikko pitkästä aikaa kuiva ja otin miniaksat omalla pihalla, kepit menee Mantalla aika huikean hienosti yksittäisenä, radan yhteydessä vauhtia on enemmän kuin järkeä ja sillon meinaa mennä sähläykseksi. Myös rengas tuottaa ongelmia jos on liikaa vauhtia, pitää vaan toivoa että into ees ihan pikkiriikkisen laantusi iän myötä :). Mopin kans otettiin hyppytekniikkareenit ja mielen virkistykseksi lemppareita pussia ja keppejä.

Viikolla jo aattelin että jos nämä kelit yhtä sateisena jatkuu niin Mopilta lähtee turkki. Manttelit takuttaa ja Moppi on takki päällä niiiin kärsivän näkönen ettei sitä kestä katella, niitä pidetään vain pakon edessä, ts. talvisin reeneissä. Ja kun tuo turkki kastuu niin joka ikinen kerta se pitäsi kuivata föönin kans koska muuten se littaantuu ja menee juuresta takkuun. Ja kun me lenkkeillään vesisateellakin ihan normaalisti niin sehän kastuu ties kuinka monesti päivän aikana, lenkkien lisäksi kun nuo vielä hulumuaa tuolla takapihalla. No, onneksi  sateet nyt ainaki hetkeksi taukosi ja Moppi saa pitää karvansa.

Tänään päästiin kentälle tokostelemaan kunnolla, käskytyksen alla ja Manta ei kyllä liikkurin puheista välittäny, Moppi sitte senki eestä. Varsinki luoksetulossa ja hypyssä ei meinaa malttaa oottaa minun käskyä, luoksetulon pysähdys oli kyllä hieno.

Nämä minun koiruuet ovat sitten vissiin päättäneet ihan yhteistuumin siirtyä reenailemaan ylemmän luokan liikkeitä. Manta teki eilen oikeen hienon avoimen luokan estehypyn, vaikken ikinä oo pyytäny sitä istumaan sinne esteen taakse, enkä pyytänyt kyllä nytkään. Moppi taas on pompsahtanu kerralla pari luokkaa ylemmäs, se on vakaasti sitä mieltä että paikallaolosta osa täytyy suorittaa evl:n tyyliin istualtaan. Fiksuja koiria!

Eipä ole helppoa pienellä eläimellä pitkässä heinikossa
Koiratanssia


On se kyllä aikasta kaunis


Tämän tokoliikkeen Moppi esitti myös möllitokossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti