perjantai 28. helmikuuta 2014

Manta on Doggaajien vuoden TOKO-koira 2013...vanmitäpäsehyvejää :D

Pikkusen kulukoo jäläkijunassa nämä päivitykset, van haetannekkotuo. 14.2 kokoonnuttiin Kipparille palkitsemaan Doggaajat ry:n vuoden 2013 koirat ja Mantelista leivottiin vuoden toko-koira :)


Lisäksi palkittiin myös vuoden agility- ja näytelykoirat, nämä tittelit menivät Jennin Vanjalle ja Pirjon Viksulle.




Jo pitemmän aikaa oltiin yhessä pääpirujen kanssa suunnitelleet muitakin palkintoja jaettavaksi. Pikkusen meitä jänskätti saadaanko ylläripalkittavat  mukaan kekkereihin ja onnistuttiin saamaan, ihan meinasi silimäkulumat kostua, kun näitä palkintoja jaettiin...

Marja-Leena on ollut ensimmäisenä mukana kaikissa mahdollisissa talkoissa ja ei ollut mitään epäselvyyttä siitä, kuka saa vuoden talkoolainen tittelin!

Ja samalle henkilölle koirineen meni myös vuoden treenaajan palkinto. Kun Kipparin päiväkirjaa lukee, nin kyllä siellä Marja-Leenan, Sohvin ja Kaapon nimet aika usein lukee. Lisäksi Sohvi ja Kaapo olivat niitä aktiivisimpia osallistujia viime kesän haku-treeneissä, nenä se on bichoneillakin! Ja lumien sulettua jatketaan :)


Kultainennoutaja Justiina on omistajansa Ritvan kanssa tuonut iloa niin monen ihmisen elämään, että vuoden karva-kaveri titteli meni ilman suurempia selittelyjä Justiinalle. Ihan mielettömän hienoa ja arvokasta työtä <3



Ja palkitut yhteispotretissa, kuvasta puuttuvat Jenni ja Vanja-wipukka.


Meidän paikallislehden toimittaja oli myöskin paikalla ja kylläpä saatiin taas mojovat naurut, kun pätkä jutusta nettiin ilmestyi.
Jutussa käsiteltiin myös meidän uuden treenitilan vuokrausta ja jälleen kerran mietittiin porukalla, että kenenkähän tilipussista se on pois, jos me omilla pennosillamme, ihan ilman yhteiskunnan tukea, joku hallipahanen vuokrataan... Tosin, onhan siinä se ongelma, että joku voi vaikka rikastua, jos meille erehtyy vuosia tyhjillään olevan navetan vuokraamaan.
Ja suuresti ihmetyttää myös se, että jos näitä mielipiteitä näinkin selkeästi tuodaan esille, niin miksi niitä ei tuoda esille ihan omalla nimellä varustettuna?
Kommenttia tuli mm.  meidän epärealistisista haaveista mm-kisoihin menosta, varsinkin kun seuran paras koira on vasta sillä asteella kuin Manta on.  Siis kukahan meistä kyseisessä lehtijutussa on ilmoittanut  sinne ämmämmiin menosta? Ja kuka on sanonu, että Manta on se seuran paras koira? Manta on kisatulosten perusteella viime vuoden menestynein, se ei parasta tarkoita. Ja tietääkseni ne parhaatkin aloittaa sieltä alokasluokasta, harva on tainnu suoraan EVL:ään päästä ;)
Samaisessa lehdessä on kommenttien mukaan ollut jokunen vuosi sitten myös juttu meidän koirista ja tähtäimessä (?) on jo silloin ollut arvokisat. Olettaisin, että tässä viitataan TOKO-rinkiin pääsyyn liittyvään juttuun, mutta kommentoija on tainnu ymmärtää asian hiukan väärin. Muistaakseni jutussa sanottiin, että rinkiin valitaan koirakoita, joissa on POTENTIAALIA arvokisatasolle ja sen valinnan muuten tekivät ne, jotka siellä mm-tasolla kisaavat, ei me siihen rinkiin ihan pelkästään omasta halusta päästy.
Ja koskapa muuallakaan Suomessa ei ole montaa "täysmittasta" reenitilaa niin ei sitä mekään kuulemma vissiin tarvita. Mikähän ajatusmalli se tämäki on, jos ei joka paikkakunnalla semmosta oo, niin ei tarvita mekään. (Ja meille kun  riittäsi se pienempiki tila, kunhan siinä oisi vaan seinät ja katto. Ja jälkimmäisestä ei tulisi vesi läpi.)

On se vaan jännä juttu tämä perikaenuulaenen  mitäpä se hyvejää-asenne. Me ku ollaan täällä korvessa ja varsin vaen  reenaillaan, eistä mittää tavotteita ku eipä me kuitenkaan osata, nämä koerat nyt on vaan tämmösie, kuhan vaen harrastellaan, ei oo halleja muillakaan ni ei kaet sitä mekkää tarvita ku varsin vaen reenaillaan, eikästä kärsi haaveillakkaan mistään, tae aenakaan juluki niitä haaveita tuua, alakaat vielä katteelliset sitte kylillä puhumaan.

Onkohan minut adoptoitu Mäntsälästä, kun en niin millään osaa ajatella näin?


1 kommentti: