sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kokeilemassa Iisalmessa

Joskus minusta tuntuu, ettei minun(kaan) huumori  riitä tuon Mopin kans. Tänään Iisalmessa viimeksi tuntui hetken aikaa sille. Paikkamakuu sujui tosi hienosti, ilman alun kaksoiskäskyä olisi sujunut kympin arvoisesti, siinä siis iso edistysaskel. Hyppy oli kympin arvoinen, kaikki muu siinä välissä semmosta haahuilua, ettei siinä kuitenkaan loppujen lopuksi voinu muuta ku nauraa. Kokonaisvaikutelmasta saatiin ysi, ihan vaan siksi kun meillä oli  niin hauskaa (?)  ja se oli  tuomarin mielestä tokoilussa tärkeintä :)
Mutta tottapuhuen, joku nyt kyllä mättää ja siihen pitäsi löytää konstit. Ennen kehään menoa Mopilla oli vire ihan huipussaan, mutta heti kun päästiin tosi toimiin touhu ei innostanu tippaakaan. Nyt tarttee miettiä ja kovasti, ihan ekana se saa pitää parin päivän tokohuilin ja sitte alotetaan reenit ihan uusin kujein. En millään usko, että tuo innon lopahtaminen johtuisi esim. minun jännittämisestä, koska onnistuneen paikallaolon jälkeen ei todellakaan jännittäny tippaakaan. No, en minä vielä(kään) luovuta...

Ehkä maailman haastavin tokoeläin
Mantan paikkamakuu jännitti niin, että jalat tärisi koko session ajan ja sitä paitsi tuntui sille, että se kesti ainaki vartin verran. Onneksi oltiin toisessa erässä, ensimmäisessä oli pikkusen liikaa äksöniä ja niinhän se Manta siellä pysyi, levollisempana kuin koskaan ennen kokeessa. Kyllähän se lonkalle kääntyi ja vilkaisi taaksepäin, kun joku pörriäinen pörräsi persvilloissa, mutta muuten tosi levollinen paikallaolo, miljoonat kiitokset Heli Kelhälälle, reeni on tuottanut tulosta!

Kun päästiin sitten tosi toimiin, ei jännittäny enää yhtään ja tuli se ehkä maailman ihanin tunne: Meillä on ihan pirun kivaa tehä töitä YHESSÄ. Tässäpä pisteet ja kootut selitykset:

Luoksepäästävyys 10  -Manta olis halunnu pussata tuomaria, ihan ennenkuulumatonta käytöstä... Juoksut   tulollaan?

Paikkamakuu 9.5  -Puolen pisteen menetys persvillojen vilkuilusta

Seuraaminen kytkettynä 10

Hihnatta seuraaminen 10

Liikkeestä maahanmeno 0  -Mantan bravuuri, se satavarma liike...jäi seisomaan!!

Luoksetulo 9  -Tuomarin mielestä tuli liian kiinni, ei kuitenkaan törmänny. Ite olin tyytyväinen.

Liikkeestä seisominen 10

Hyppy 10

Kokonaisvaikutus 10

Eli pisteitä yhteensä 175.5, kaupanpäälle luokkavoitto ja TK1 on nyt sitte saavutettu!

Tuomarin kommentit Mantan työskentelystä saivat kyllä mielialan nousemaan, jos mahollista, vieläkin korkeammalle, hän kehotti reenailemaan jatkossakin niin, että koiran vire, ilme ja tarkkuus pysyvät samanlaisina kuin nyt. Hänen mielestään Manta tekee töitä mielettömällä innolla, mutta se ei kuitenkaan mene yli, tarkkuus säilyy iloisuudesta huolimatta.

Ensimmäinen etappi saavutettu
 Niin ja siis tuomarinahan oli Katja Rautiainen, mukava ja oikeudenmukainen tuomari, joka antoi hyvin palautetta liikkeistä.

Nyt on sitten suunnitelmissa  tehä Mopille ihan uusi reenisuunnitelma ja Mantan kans suunnataan kuonot kohti avointa. Kaukot on aika hyvällä mallilla, noutoa pitää viilata ja luoksetulo vaatii vielä paljon reeniä. Ja se paikkamakuu... Ja hyppy... No, eletään siinä toivossa, että syksyllä päästään kopasemaan, onko reenit tuottaneet tulosta!

Ja NYT saa ne juoksut tulla, viimeset viikot oon eläny siinä pelossa, ettei tänään päästä kokeeseen niiden vuoksi. Sen verran tarkkaan on intiimipesuja suoritettu, että jos merkit ja kalenteri pitävät paikkaansa, niin ihme on, jos viikon sisällä ei ala herkkyyskausi. Se meinaa sitte parin viikon ajaksi "kaikki onnistuu" -reenejä, silloin ei hirveitä voi vaatia. Ja Mopilla alkaa sitte mökötyskausi, vastenmielisin asia maailmassa on juoksuinen pikkusisko. Ja tämänpäiväisen perusteella voisi tuohon Mopin inhokkilistaan lisätä myös toko-kokeet...




2 kommenttia:

  1. Kiitos! Luin joskus jostain keskustelupalstalta, että "TK1 on pk-rotuiselle koiralle ihan läpihuutojuttu". En sanosi ihan niin, kyllä tuon koularin saavuttamiseksi on muutamat reenit tullu tehtyä ja onnistumisen tunne on aika hieno :)

    VastaaPoista