lauantai 13. huhtikuuta 2013

Mantan toinen ALO-koe

Muistaakseni joskus vannoin, etten ikinä ilmota koiriani Ouluun kokeeseen, mutta ilmotinpa kuitennii. Ja se ilmottautuminen oli kyllä työn ja tuskan takana. Täällä kun ei 200-250 km:n säteellä (eli siis lähellä...) niitä kokeita hirveesti oo, niin paikat täyttyy tosi nopeesti. Kaijan kans suivaannuttiin sen verran, että valvottiin ilmottautumisen alkua edeltävänä iltana puolille öin ja heti kun vuorokausi vaihtui, laitettiin ilmot menemään. Mahuttiinpahan mukaan!!!

No, tänään sitte lähettiin seittemän huiteilla huristelemaan Oulun suuntaan, Tiltu oli eka avoimessa ja meille jäi Mantan kans reilusti aikaa tutustua halliin, jännittihän se pikkusen, kun ei oo ennen sen kans hallissa kisattu. Ja tässä hallissa kun vielä humisi melekosesti, huoletti kuuleeko Manta minun käskyjä, sanon ne yleensä aika hiljaa (hirveintä tokokokeissa on ne naama punasena käskyjä huutavat ihmiset...).

Kyllähän se jännitti, varsinki paikkamakuu, mutta en tiiä onko pääsiäisen koulutuksesta ollut hyötyä, kun se kamala "henki ei kule ja jalat on hyytelöä" paniikki pysyi poissa.

Mutta pitemmittä puheitta laitetaan pisteet näkysälle, noista puolen pisteen menetyksistä en kaikista muista, mistä ne tuli, jotain hienosäätöjuttuja...

Luoksepäästävyys 10

Paikkamakuu 8.5  (levoton, kääntyi lonkalta toiselle mutta EI NOUSSU ISTUMAAN!!!)

Seuraaminen kytkettynä 10

Seuraaminen taluttimetta 9.5  (jotkut perusasennot oli ollu väljiä)

Maahanmeno seur. yhteydessä 10

Luoksetulo 10

Seisominen seur. yhteyessä 9.5

Estehyppy 9.5

Kokonaisvaikutus 10

191.5 pistettä, kp ja sij. 1/11

Eipä voi olla muuta kuin tyytyväinen tuohon koiraan, töitä tehdään valtavalla innolla ja ilolla ja tällä kertaa tuomari ei rokottanut edes niistä ilopompuista, mitä Manta ruukaa liikkeiden välillä tehdä :)

Tuomarina kokeessa oli Piritta Pärssinen, joka on kyllä yksi parhaista. Liikkeet arvostellaan sääntöjen mukaan ja jokaisen koirakon kohdalla pysytellään samalla linjalla, "rotupisteitä" ei heru.

Aika ihana ylläri oli, kun paikalle ilmaantuivat Mantan Chandler-sisko ja Anniina, ei taidetu kumpikaan olla tietosia, että ollaan ilmotettu siskokset samaan kokeeseen. Aika nappiin meni Chandlerilla virallisen tokouran korkkaus, muistaakseni pisteitä tuli 183.5 ja niinhän siinä sitte kävi, että siskokset nappasivat kaksoisvoiton! Aika hienoa :)

Kaija ja Tilta tokoilivat iloisen kakkostuloksen, paikkamakuu on bestisten yhteinen ongelma. Mutta sehän meinaa vaan sitä, että on jotain mitä reenata, tylsäksi homma kävisi jos kaiken osaisivat.

Seuraavaa koetta on jo alustavasti kateltu, hallikausi taitaa olla ohi ja ennen koetta pitää saada alle muutamat ulkoreenit. Kentällä vaan kun on vielä n. metri lunta... Moppikin taitaa päästä mukaan seuraavaan koitokseen, jospa se lopussaanki näyttäsi osaamisensa myös suuren yleisön edessä!


Ja uskokaa tai älkää, me ei eksytty kotimatkalla!

3 kommenttia:

  1. Ette eksyny? Piti ihan Jessellekki kertoo asiasta, että näin hienosti kerranki menny. Kerroin toki myös koiriitten tulokset, tosin se ei niistä kauheesti ymmärtäny :D

    VastaaPoista
  2. Jotku ne on niin hyviä, että aivan heikottaa !
    Onnea mahtavasta suorituksesta.
    T.Ylpeä kasvattaja :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Susanna! Mikäs se on touhuillessa, kun on saanu käsiinsä huippu mahtavan koiran ;)

    VastaaPoista