perjantai 11. tammikuuta 2013

Vetohommia

Tänään ne sitten lopussaanki tuli, valjaat! Tilasin kolmet sovitteelle, pikkusen niitä jo kotona itekseni mallailin ja illan suussa hilipasin koirien ja valjaiden kanssa Katin luo, onneksi löytyy kaveriporukasta asiantuntija näihin vetohommiin liittyen. Yhet, eli ne ihan perinteisen malliset olivat selkeästi passeleimmat, samanlaiset oli jo aiemmin Katilta lainassa ja kaikessa yksinkertasuudessaan ne on kyllä aika näpäkät.
Pikkusen käytiin kopasemassa, ihan vaan muutama kymmenen metriä,  miten ne vetohommat Mantelilta luonnistuu, Venus näytti mallia ja näkyhän tuo osaavan vetää. Nyt ootellaan sitte semmosta aurinkoista pakkaspäivää että oltasi Katin kanssa yhtäaikaa vapaalla (aika toivoton ajatus), päästäsiin sitte taas kokeilemaan.
Kai ne pitää Mopillekkin ne valjaat jostain hommata, tosin luulempa, että pitää turvautua ihan mittatilaustyöhön. Aika innossaan se kyllä "vetäisi" , tosin ei siitä taida Mantan pariksi niihin hommiin olla... Tai no mistäs sen tietää ;)


Tänään meidän piti lopussaanki investoida uusi tai siis toinen pakastin, tähän asti ollaan sinnitelty pienellä kaappipakastimella. Nyt kun tuota hirvenlihaa ja luita tuli sen verran reilusti, tuli pieni tilaongelma. Helpottaa huomattavasti koirien ruokintaa, kun ei aina tarvi miettiä mahtuuko pakastimeen tavaraa.
On se vaan välineurheilua tämä koiraharrastus, taloa tehdessä kuraeteinen oli ihan ehdoton, toinen pyykkikone on aika kova sana, auto on aika pakko olla farmari, merkistä viis kuhan vaan peräkontti on tilava ja näköjään tarvitaan useampi pakastinkin. Ja puhumattakaan siitä noutokapuloiden, tunnarikapuloiden, merkkien ymym. määrästä, mikä ajan kuluessa väkisinkin kertyy.

On siinä joksikin aikaa kaluttavaa

Huomenna suunnataan akkaporukalla tamminäyttelyyn humputtelemaan, sunnuntaina uudelleen ja sillä kertaa koirien kanssa. Sitten seuraavana viikonloppuna meillä piti olla tokoringin reenit Oulussa, mutta ne siirtyi kuukaudella. Alkuun harmitti ihan pirusti, mutta onni onnettomuudessa, sain sille viikonlopulle peruutuspaikan valokuvauskurssille (tietysti koira-aiheiselle semmoselle). Kaksi viikonloppua menee taas aika tiuhaan Kajaanin suunnalla mutta ei haittaa, tiiä vaikka sen kurssin jälkeen osaisin käyttää tuosta kamerasta enemmänkin kuin vaan kolmea nappia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti