maanantai 21. tammikuuta 2013

Koirakuvauskurssilla

Niin se vaan taas viikonloppu vierähti Kajaanissa, tällä kertaa ei pelkästään koirailun merkeissä vaan opeteltiin noiden järkkäreiden käyttöä. Viimesen vuoden oon aina vähän väliä päättäny, että NYT minä opettelen käyttämään muitaki kuin vaan noita automaattiasetuksia, jotennii se on vaan kuitenki jääny.
No, nyt sitte opeteltiin ihan käestä pittäen se homma ja lupaan, etten enää automaattiasetuksia käytä, paitsi sillon jos on äkkiä napattava joku tilannekuva. Tuli niin paljo uutta tietoa, että vieläki höyry nousee korvista, nyt pitäsi vaan päästä harjottelemaan, eihän sitä muuten opi.
Viikonloppu oli ihan superkiva, mukava porukka ja rento meininki. Mulla oli koirat mukana ja Manta pääsi lauantaina mannekiiniksi, kun opeteltiin kuvaamaan hyppäävää koiraa. Ite en siis hirveesti kerenny sitä käytännössä opetella, vaikka lopuksi Mikko otti Mantelin että sain kokeilla onnistuuko. No ei onnistunu, en saanu asetuksia kohilleen. Onneksi on olemassa muistiinpanot ja monisteet, pitää sitte ittekseen reenailla.
Keli ei ollu oikeen suotuisa ulkokuvauksille ja rakennettiin iltapäivällä sisälle ihan melkein oikea studio, jossa sitte harjoteltiin potrettikuvien ottoa. Aika hienoja tuli, kun oli ammattilainen opastamassa ja olosuhteet kohillaan:













Sunnuntaina oli ihana ilma, aurinkokin paistoi, mutta pakkasta oli sen verran, että ulkona ei oikeen meinannu tareta. Otettiin kuvia juoksevasta koirasta ja ulkopotretteja, ei ihan vielä oikeen ollu homma hanskassa:

Vika ei oo kuvaajassa vaan liian nopeassa kuvattavassa
Harjotus tekee mestarin, tai ainaki sinne päin, ei menny nappiin tämäkään mutta ainaki koira (bc Ässä 10kk) näkyy
Jospa sitä nyt vähitellen oppisi ottamaan kunnon kuvia, varsinkin liikkuvasta kohteesta. Pitäsi uskaltautua tuonne jäälle, että pääsisi harjottelemaan kunnolla, etenkin Mopin kuvaaminen on aika pirun haastavaa talvella valkosta hankea vasten.

Manteli vietti lauantaina 2v synttäreitä, joskin kakkua oli pitkästä koulutuspäivästä johtuen tarjolla vasta eilen. Kunnon bailut pidetään sitte vähän myöhemmin, yhteispippalot helmikuussa Mopin täyttäessä 5v. Sitte voi olla koira-akoillekki tarjolla kakkua reenien lomassa.

Loppuun vielä viikonlopun onnistunein kuva, voisko kuva enää enempää koiran luonteesta kertoa:



2 kommenttia:

  1. Voi että, mä oon jo pitkään yrittänyt bongata jotain koiravalokuvauskurssia, mutta vielä ei ainakaan ole tärpännyt! Teidän kurssi vaikuttaa täydelliseltä, just tota liikkuvaa kuvaa kun oon yrittänyt opetella ties vaikka kuinka kauan.. Mistähän löysit kyseisen kurssin, oonko vaan etsinyt vääristä paikoista..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin jo aiemmin vastata mutta ei näköjään viesti tallentunu. Kurssin järjesti Kajaanilainen koirayhdistys High five agility team, oon jäsen ja sitä kautta tieto sitten tuli. Kannattaa kysellä olisko omassa koiraporukassa innokkaita vastaavanlaiselle kurssille ja järjestää semmonen ite!

      Poista